Οι μουσικές του κόσμου αντηχούν στην παλιά πόλη, στο κάστρο και στο παλιό τελωνείο δίνοντας παγκόσμιο ρυθμό στους χιλιάδες επισκέπτες. Σε κάθε διοργάνωση προσπαθούμε να προσεγγίσουμε μουσικά σχήματα που δεν έχουν εμφανιστεί στο παρελθόν ή έχουν χρόνια να επισκεφτούν την Ελλάδα, σε αποκλειστική εμφάνιση για τη σεζόν.

Μουσικοί όπως οι Max Romeo, Orchesta Aragon, Rachid Taha, Third World, Mory Kante, Gypsy Kings, Mahotella Queens, Radio Tarifa κ.α. έχουν τιμήσει με την παρουσία τους την πόλη και το Cosmopolis.

Από τις 18 Ιουλίου έως τις 21 Ιουλίου 2019 ραντεβού και πάλι στην πανέμορφη παλιά πόλη της Καβάλας! Το φεστιβάλ Cosmopolis 2019 πλησιάζει!

8 χώρες - 4 ημέρες

μουσική, χορός, έθνικ κουζίνα, εκθέσεις, παιδικά παιχνίδια, κινηματογράφος, εργαστήρια, κατασκευές και πολλά άλλα

Κάθε χρόνο, η γιορτή του πολιτισμού οργανώνεται σε σημεία της παλιάς πόλης της Καβάλας. Τα στενά σοκάκια με τα παραδοσιακά σπίτια και τα καταστήματα γεμίζουν με χορούς, μουσική και παιδικές φωνές.

Στις μέρες του φεστιβάλ, ο επισκέπτης μπορεί να παρακολουθήσει μια σειρά εκδηλώσεων, από συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών στο φρούριο της Καβάλας, χορούς από τις συμμετέχουσες χώρες στην πλατεία του Μοχάμετ Άλι, έθνικ κουζίνα στον κεντρικό δρόμο της παλιάς πόλης , παιχνίδια και εργαστήρια στον φάρο της πόλης και πολλά ακόμα σε διάφορα όμορφα σημεία της παλιάς πόλης.